تاجآباد: روستایی با کوچههایی به نام شاهکارهای ادبی جهان

تاجآباد سفلی از توابع بخش مرکزی شهرستان بهار در استان همدان روستایی است که شاید در بدو ورود با دیگر روستاهای دیگر چندان تفاوتی نداشته باشد اما با گشتی در آن درخواهی یافت که کوچههایی مزیّن به نام کتابهای نویسندگان و شاعران بزرگ جهان، طبیعت زیبا و دوستدار کتاب بودن اهالی، این روستا را از دیگر روستاهایی که تاکنون دیدهاید، متمایز کرده است.
جادهٔ ورودی روستا به نام «بهشت گمشده» (اثر جان میلتون) است. وارد بهشت گمشده که میشویم سمت چپ «افسانۀ باران» و کمی آن طرفتر، درست مقابلِ «گلشن راز»، محلۀ «صد سال تنهایی» است. پس از گذر از صد سال تنهایی میرسیم به «قانون» و «شاهنامه». کمی جلوتر «مثنوی معنوی» و «بوستان» است و دست آخر هم «مسیر سبز».
از درهم تنیدن «سیلاب بهاری» و «دُن آرام» به «مناجات» میرسیم. باز هم کمی آن طرفتر «گلستان» شده تا حافظ بلبل را نعرهزنان روانۀ سراپرده گل کند و رندانه به تماشای نگرانی نرگس از شقایق بنشیند. شاید «شازده کوچولو» راز گل سرخش را در همین گلستانی بیابد که حافظ در آن نشسته و پیدرپی از راز گل و بلبل و باغ میگوید. حالا باید چشمها را بست تا با «رودکی» حقیقت دنیا را حس و بوی جوی مولیان را استشمام کرد.
یاری به شیوۀ نامگذاری معابر اشاره میکند که به فراخور محله و رأیگیری اهالی بوده است و میافزاید: «به طور مثال خیابانی که خانۀ بهداشت در آن مستقر است به نام کتاب «قانون» و کوچۀ خانۀ بهداشت به نام کتاب «کیمیاگر»، محلۀ دفن اموات و گورستان به نام کتاب «صد سال تنهایی» و کوچۀ انتهایی روستا با چشمانداز دشت به نام کتاب «مسیر سبز» نامگذاری شده است.».
تاجآبادیها، علاوه بر ذکر نام انگلیسی مشاهیر و شاهکارهایشان، نام «کردی» آنها را هم در قسمت پایین تابلوها آوردهاند مثل «شازاده بچکولانه» (شازده کوچولو) و «دونی سهرخو» (دُن آرام).

